Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Termékek Menü

Adatvédelmi nyilatkozat

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

Jelen dokumentum az Ön személyes adatainak kezeléséről és az azzal kapcsolatos jogairól ad az Európai Unió rendelete (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendelete, továbbiakban: GDPR) és a hazai jogszabálynak (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, a továbbiakban: Info. tv.) megfelelő tájékoztatást.

Ez az adatkezelési tájékoztató az alábbi oldal adatkezelését szabályozza: www.vitalhaz.hu és az alábbi oldalról elérhető: https://www.vitalhaz.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3

1. A szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó (a továbbiakban: Szolgáltató, székhely: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92., Nyilvántartási száma: 53849287, adószám:74447282-1-29) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Szolgáltató adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

A Szolgáltató a www.vitalhaz.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) működtetése során a Weboldalra látogatók, a Weboldalon regisztrálók, illetve azon vásárlók (a továbbiakban együttesen Felhasználó) adatait kezeli.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára biztosítva legyen, hogy jogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

2. A szolgáltató, mint adatkezelő

Név: Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó     

Székhely: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92.

Levelezési cím: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92.

Telefonszám: +36-70-321-5835

E-mail cím: vitalaruhaz@gmail.com    

A www.vitalhaz.hu weboldal az Ön biztonsága érdekében SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mi az SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítványok arra szolgálnak, hogy létrejöhessen egy biztonságos, titkosított csatorna a weboldal látogatója és a szerver között. SSL tanúsítvánnyal adatai titkosításon esnek át, mielőtt azok Interneten keresztül átvitelre kerülnének. A titkosított adatot csak a célszerver képes lefordítani. Ez biztosítja, hogy a weboldalon megadott adatainkat nem tulajdoníthatják el.

A weboldalt üzemeltető Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó, mint adatkezelő, kötelezettséget vállal arra nézve, hogy bármely, a weboldal használata során tudomására jutott személyes adatot az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete szerint kezel.

3. A kezelt személyes adatok köre

3.1. Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés

A kényelmes és gyors rendelés érdekében a vásárláshoz regisztrációra van lehetőség.

A regisztráláskor az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- név (vezetéknév, keresztnév)

- e-mailcím

- jelszó

Saját fiókba belépni a regisztrált e-mail cím és a jelszó megadásával vagy a facebookon keresztül lehet.

A regisztráció során az Érintettnek meg kell adnia a következő személyes adatokat:

- név

- e-mail cím

- jelszó

- számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)

- szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)

- telefonszám

 A fenti adatok célja: a szerződéses partner beazonosítása, a Felhasználó részére saját fiók létrehozása, a kényelmes és gyors vásárlás elősegítése.

Az adatkezelés időtartama: A regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig tart. A regisztráció Érintett általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) rögzített esetben és módon kerülhet sor.

3.2. Megrendeléssel összefüggő adatkezelés

A megrendelés hatékony és teljes körű teljesítése érdekében az alábbi adatokat kérjük megadni:

- számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)

- szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)

- telefonszám

- e-mail cím

Banki átutalás vagy bankkártyás fizetés esetén, emellett elállási, felmondási jog gyakorlása esetén a visszatérítés teljesítése érdekében a fizető fél (számlatulajdonos) neve és bankszámlaszáma.

A fenti adatok célja: A szerződő partner beazonosítása és a létrejött adásvételi szerződésből eredő kötelezettség teljesítése, ennek érdekében:

- kapcsolatfelvétel, a küldemény megfelelő címzettnek való kiszolgáltatása, a szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

- esetleges jogviták, igényérvényesítés esetén az adatok visszakereshetősége és igazolása.

Ezen adatok nélkül a szerződés nem jön létre, így a megrendelés nem teljesíthető.

Az adatkezelés időtartama: A Weboldalon leadott rendelésekkel összefüggő adatokkal kapcsolatban Szolgáltató a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségét teljesíti.

3.2. Hírlevéllel/reklámmal kapcsolatos adatkezelés

A Weboldalon hírlevélre történő feliratkozásra van lehetőség. A lehetőség igénybevételével kapcsolatosan a hírlevélre feliratkozó felhasználó önkéntes adatszolgáltatás keretében az alábbi személyes adatait adja át kezelésre:

- név

- e-mail cím

A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

A Felhasználó annak érdekében, hogy az aktuális akciókról, újdonságokról, legújabb blogbejegyzésekről tájékoztatást kapjon, feliratkozhat a Szolgáltató által küldött hírlevélre. A feliratkozás a kiválasztott hírlevél szolgáltatás mellett az erre vonatkozó checkbox kijelölésével (kipipálásával) történik, mely egyben a jelen tájékoztató szerinti adatkezeléshez való hozzájárulásnak is minősül. Ennek során az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- felhasználó neve (vezetéknév, keresztnév)

- e-mail címe

Ezen adatok megadása és kezelése nem kötelező, kizárólag a Felhasználó hozzájárulásán alapul.

A hírlevélre feliratkozás nem feltétele annak, hogy Felhasználó bármilyen más szolgáltatást a weboldalról igénybe vegyen.   

Az adatkezelés célja: A Felhasználó tájékoztatása e-mail útján az aktuális akciókról, a Felhasználónak nyújtott kedvezményről, újdonságokról, egészségüggyel kapcsolatos szakmai információkról.

Az adatkezelés időtartama: Hírlevél esetében a Szolgáltató, mindaddig kezeli a Felhasználó hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig az Érintett a hírlevélről le nem iratkozik a hírlevél alján található „Leiratkozás” linkre kattintva vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából e-mailben vagy postai úton. Leiratkozás esetén a Szolgáltató további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg a Felhasználót.

3.3. Technikai adatok

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók.

3.4. Cookie

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes aloldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a Felhasználó jogainak védelme.

Alkalmazott cookie-k:

- Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Weboldala hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Weboldal egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

- Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

- Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.

- Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.

- Biztonsági cookie.

Külső szerverek segítik a Weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére. Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

- hogyan lehet letiltani a cookie-kat,

- hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy

- hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy

- hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

3.5. Google Adwords alkalmazása

A Szolgáltató a Google AdWords nevű programot és annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

Amikor Felhasználó a weboldalt egy Google hirdetés által éri el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.

Az adatkezelés célja: Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. A Szolgáltató ezáltal tájékozódnak a hirdetésre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Olyan információkhoz nem jut hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban. (Lásd.3.4.pont)

Bővebb információ és a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi linken érhető el:  www.google.de/policies/privacy/

 3.6. Google Analytics használata

A Weboldal a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

Egy kampány maximális határideje két év. A Google Szolgáltatási Feltételeiről bővebb információt itt találhat: https://www.google.com/analytics/terms/

Az adatkezelés célja: A Google ezeket az információkat arra használja, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen.

A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. A Google sütiket a kimaradási bővítőmodul letöltésével és telepítésével inaktiválhatja, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.google.com/settings/ads/plugin

3.7. Közösségi oldalak

A Szolgáltató a webáruházzal összefüggő facebook oldalt üzemeltet, amely az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/vitalaruhaz/

A kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram… közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook /Google+ /Twitter /Pinterest /Youtube /Instagram stb. közösségi oldalakon, és kedvelte az oldalt.

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, népszerűségének növelése, illetve a webáruház kapcsán közösség építése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

3.8. Termékértékelések

Weboldalunkon lehetőség van a vásárolt termék és a szolgáltatás értékelésére.

Adatkezelés célja: Segítség más vásárlók számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, továbbá lehetővé teszi a számunkra, hogy javítsuk termékeink és szolgáltatásaink minőségét.

Adatkezelés köre: Az értékelés leadását lehetősége van név nélkül/keresztnév/ teljes név megadásával megtenni.

Az adattárolás időtartama: Az értékelést leadó kérelemére történő törlés idejéig.

4. Az adatkezelés jogalapja

A Felhasználó hozzájárulása az Infotv. 5. § (1) bek. a) pontja és az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) a) pontja alapján.

Felhasználó tudomásul veszi/azt elfogadja, és ahhoz hozzájárul, hogy a Szolgáltató a 3. pontban meghatározott céllal az adatait kezelje.

Az adatkezelésre a Felhasználó önkéntes, a Weboldalon található megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználó kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a Weboldal használata során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

A hozzájárulást az Érintett az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

                                               

5. A Felhasználó jogai, jogérvényesítési lehetőségei

5.1. Tájékoztatás kérése

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

5.2. Személyes adatainak helyesbítése, adathordozhatóság

A Felhasználó kérésére a Szolgáltató a hibás vagy hiányos adatokat kijavítja. A Felhasználó kérheti, hogy a Társaság a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá kérheti, hogy ezeket az adatokat a Szolgáltató egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

5.3. Személyes adatok törlése és zárolása

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Felhasználó a Weboldalon maga helyesbítheti; egyéb esetekben a Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó továbbá kérheti adatainak zárolását. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználó, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználójogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

A Felhasználó ezen jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92.

E-mail cím: vitalaruhaz@gmail.com

5.4. Panasztételi lehetőség

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

6. Az adatok kezelése  

A Szolgáltató a Felhasználó által a weboldalon keresztül megadott adatokat Magyarországon a 7.pontban megadott Adatfeldolgozó tárhelyszolgáltató szerverén tárolja, valamint elektronikus alapon (levelezőrendszerben) a cég 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92. szám alatti székhelyén.

Adatfeldolgozó és Szolgáltató (adatkezelő) köteles minden olyan lépést megtenni, ami ésszerűen szükséges ahhoz, hogy az adatokat biztonságosan tárolja, és a jogosulatlan hozzáférést megakadályozza. (biztonsági adatmentés, tűzfal, vírusirtó alkalmazása)

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. A Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A Felhasználó az Info. tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat, vagy Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

7. A megadott adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás és adatfeldolgozás

7.1. Az adatokat Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó kezeli és fér hozzá.

A Szolgáltató a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag. (adathordozhatóság, lásd 5.2.pont)

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintettet terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

7.2. Az informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozókat (pl. rendszergazda, szállítást végző cég, könyvelő…) vesz igénybe.

Adatfeldolgozók megnevezése:

1. Szállítás

A szállítás hatékony szervezése, a megrendelés mielőbbi teljesítése érdekében a VitálHáz webáruház fuvarozó társaságokat vesz igénybe, melynek során a szállításhoz szükséges szállítási adatokat (név, cím, e-mail, telefonszám) a kapcsolatfelvétel, a termék megfelelő kézbesítése érdekében az alábbi fuvarozó társaságoknak adjuk át:

Magyar Posta Zrt. 1138 Dunavirág utca 2-6. n+36-1-333-7777

Foxpost Zrt. 1097 Budapest, Táblás u. 36-38. info@foxpost.hu  +36-1-999-0-369

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-logisztikai Kft. 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.

info@gls-hungary.com    +36 1 802 0265      +36 20 890-0660

Adatfeldolgozók által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése.

2. Weboldal fejlesztés, tárhely-szolgáltató

Shoprenter Kft. 4028 Debrecen, Kassai út 129.  +36-1-234 5012  info@shoprenter.hu

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A Felhasználó által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

3. Könyvelés

Déma-tax Kft.  4031 Debrecen, Kishegyesi út 62. +36-30-678-3301

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Könyvelési feladatok ellátása.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A Felhasználó által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A weboldal és az azt működtető cég szabályos, jogszerű működéséhez szükséges könyvelői feladatok ellátása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a könyvelési iroda közötti megállapodás megszűnéséig, vagy a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségének idejéig.

4. Hírlevél küldés

A Szolgáltató a hírlevélre önkéntesen feliratkozók számára a hírlevélküldő szolgáltató által küld emailt.

Mailchimp - The Rocket Science Group LLC.

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Hírlevelek kiküldése.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A hírlevélre önkéntesen feliratkozók neve és email-címe.

Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozók.

Az adatkezelés célja: A Szolgáltató által megírt és megszerkesztett hírlevelek kiküldése az akciókról, újdonságokról.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a hírlevél-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy a feliratkozó hírlevélről történő leiratkozásáig.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

8. Egyéb rendelkezések

8.1. Szolgáltató rendszere a Felhasználó aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

8.2. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználó tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

8.3. Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

8.4. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot a Felhasználó Weboldal felületén történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Weboldal további használatához el kell fogadnia a módosításokat, a Szolgáltató által, a Weboldalon biztosított módon.

8.5. Cégünk 18 éven aluli személlyel nem köt szerződést, illetve 18 éven aluli személy számára a hírlevélre történő feliratkozás nem engedélyezett. Kérjük, hogy a www.vitalhaz.hu webáruházat kizárólag a 18 életévüket betöltött személyek használják. Amennyiben a felhasználó 18 éven aluli harmadik személy adatait adja meg, úgy a törvényes képviselők bejelentése alapján ezeket adatokat töröljük.

Fogalom meghatározások

1. SZEMÉLYES ADAT: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („Felhasználó”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható

 2. ADATKEZELŐ: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja

3. ADATFELDOLGOZÓ: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel

4. ADATKEZELÉS: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés

5.CÍMZETT: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak

6. FELHASZNÁLÓ HOZZÁJÁRULÁSA: a felhasználó akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel a felhasználó nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez

7. ADATVÉDELMI INCIDENS: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi

Az információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó birtokolja az oldalainkon látható információkat. A www.vitalhaz.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Aki a webáruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

A szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Dr.Szabó Júlia egyéni vállalkozó

A szolgáltató székhelye: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92.

A szolgáltató levelezési címe: 4030 Debrecen, Tégláskert utca 92.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe:  vitalaruhaz@gmail.com

A szolgáltató nyilvántartási száma: 53849287

A szolgáltató adószáma: 74447282-1-29

A szolgáltató telefonszáma: 06-70-321-58-35

A szerződés nyelve: magyar

A tárhely-szolgáltató neve: ShopRenter.hu Kft.

A tárhely-szolgáltató címe: 4028 Debrecen, Kassai út 129. III/304.

A tárhely-szolgáltató e-mail címe: info@shoprenter.hu

A tárhely-szolgáltató weboldala: www.shoprenter.hu   

Kérjük, ha bármilyen kérdése, észrevétele van, lépjen kapcsolatba velünk a vitalaruhaz@gmail.com email-címen keresztül.

Az Adatvédelmi Nyilatkozat frissítésének időpontja: 2019. július 09.